lauantai 21. huhtikuuta 2018

Lopuksi yhtenäisyys maalauksessa

21.4.2018

Hei kaikille kurssilaisille ja blogin lukijoille

Tämän kurssiblogin pitäminen alkoi syksyllä 2014 päättyy tähän kevääseen 2018. Neljä lukukautta vierähti nopeasti ja itse olen oppinut ja oivaltanut monia asioita akvarellimaalauksesta ja taiteesta tätä kirjoittaessani. Toivottavasti otsikoista löytyy muillekin kiinnostavia aiheita lukea ja kerrata.

Haluan nostaa näin lopuksi yhtenäisyyden maalauksessa. Yhtenäisyys on elementtien samanlaista yleisilmettä, joka liittää ne varsinaiseen ilmaistavaan asiaan. Pääsanoma pitää viestittää selvästi valitulla tyylillä. Jokaiselle muodostuu harjoittelun kautta niin sanottu oma käsiala ja jokainen voi miettiä minkätyyliset aiheet sopivat omalle tyylille ja persoonalle. Millaista tunnelmaa, tunnetta kuvaat vai haluatko esimerkiksi tarkastella materiaalien erilaisuutta? Yksittäiset elementit eivät kuitenkaan saa kilpailla keskenään. Tarkastele sommitelmaa objektiivisesti, analysoi ja pyydä palautetta toisilta. Voitko ottaa teoksesta jotain pois vai pitäisikö sinne lisätä jotain? Jos mikään ei häiritse, niin se on yhtenäisyyttä. Huomioi kuitenkin, että liiallisen yhtenäisyyden vaarana on tylsyys ja liiallisen vaihtelun vaarana sotkuisuus ja kaaos, jossa silma ei saa levätä.

Sama pätee sarjoissa, joita juryttäjä mielellän ottaa näyttelyy luodakseen omasta teoksestaan eli näyttelykokonaisuudesta tasapainoisen ja yhtenäisen kokonaisuuden.


Kiitos kaikille kurssilaisille mukavasta seurasta,
 yhdessäolosta ja kivoista muistoista.


Hienoja maalausilmoja, intoa, loistavia yhtenäisiä
sarjoja  ja verrattoman 
hyvää jatkoa kaikille taiteen ystäville

toivottaa Anja komella pienellä kesätunnelmalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti