sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Märkätekniikkaa ja tikulla pirtämistä


26.10.16 harjoituksena oli märkätekniikka, jossa pemeä paperi kasteltiin kokonaan ja maalattiin märällä siveltimellä pehmeitä väripintoja. Samalla kokeiltiin tikulla piirtämistä märälle väripinnalle. Tylpällä tikulla märkään paperiin piirrettäessä väripigmentti kerääntyy piirtojälkeen ja tekee selvän viivan. Pehmeä paperi menee helposti terävällä tikulla rikki, joten esim. siveltimen tylppä pää on tarkoitukseen hyvä. Oikein ohuen piirtojäljen saa vaikka terävällä puukolla vetämällä, joka rikkoo paperi pinnan tasaisesti, mutta ei revi. Alla hienoja tuloksia kokeiluista.

Kurssitapaamiseen toimme myös mieleisiä maalauksia tai etsimme niitä kirjoista. Tutkimme maalausten tekotapaa ja tekniikkaa ja teimme kuvien innoittamana omia versioita. Joistakin esimerkkimaalauksista syntyi jäljennöksiä, toisista poimittiin vain tekniikka, väri tai vaikka siveltimen vedot omaan työhön. Osa jäi työntouhussa kuvaamatta.



Mieleisestä maalauksesta löytyi printtitekniikkaa, joka valittiin kokeilun aiheeksi. Siitä syntyi märkätekniikalla maalattu pehmeä maisema, johon on talouspaperitupolla painettu puukuivioita ja viimeistelty siveltimellä.

Asetelma märkätekniikalla, johon saatu tikulla
piirtämällä sopivsti jäntevyyttä ja yksityiskohtia.

Märkätekniikalla ja tikulla piirtämällä kukkia. Väripinnasta
saa muodot esille tikulla painamalla värin ollessa vielä märkää.


Pehmeä tausta ja katkonainen viiva tuovat
kontrastia ja  herkkyyttä.


Mieleisestä maalauksesta värejä ja muotoja.

Mieleisestä maalauksesta aihe ja värit.


 Naapurin hevoset kuusimetsän reunassa.
Maalauksesta löytyy monia vihreän ja ruskean sävyjä.




Taustan puhdas ruskataivas korostaa
puun ja maan murrettuja värejä. Puun rosoinen
 pinta on maalattu osin kuivatekniikalla.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti