torstai 15. tammikuuta 2015

Tunteiden ilmaisua väreillä

Kokeilimme myös tunteiden ilmaisemista pelkillä väreillä ilman mitään esittävää symbolia tai tunnistettavaa kuvaa. Sommittelua, viivoja ja erilaisia pintoja ja tekniikoita sai käyttää vapaasti. Pienen huokoisen paperin sai nopeasti valmiiksi.
Oli mielenkiintoista koota työt aiheittain ja tarkastella löytyykö niistä yhteisiä piirteitä.

Aiheet olivat seuraavat: ilo, suru, rauha, kateus ja viha.

Kokeile oma versiosi ennen kuin katsot tarkemmin alla olevat koosteet ja lisää sitten omasi (mielessäsi) tyhjään paikkaan. Käytä maalauksissa erilaisia sävyjä.
Iloa ilmaistiin ryhmän maalauksissa kirkkailla ja monilla väreillä, kieppuvilla viivoilla ja palloilla, leikkivillä pisaroilla, ylöspäin nousevilla ja pulppuavilla linjoilla. 
 
 
Kurssilaisten surun väriksi valikoitui harmaanvioletit ja sinisen ja ruskean sävyt. Maalauksissa näkyy sisäänpäin kääntyminen ja sumussa yksin oleminen. Tummat sävyt kuvasivat painon tunnetta.  
 
 
Rauhaa maalattiin vaakaviivoilla ja pinnoilla. Hillityt ja vaaleat vihreän ja sinivioletin murretut sävyt antavat levollisen tunnelman.  
 
 
Sanonta vihreänä kateudesta näkyy jonkin verran kateus-teeman maalauksissa. Näissä maalauksissa on piikikkyyttä, kateuden piilottelua ja jäynää.   
 
 
"Vihan" kohdalla loppui paperi. Kiukku olisi ollut ehkä helpompi aihe. Nämä maalaukset kuitenkin poikkeavat selvästi ilosta, vaikka yhtenäistä värimaailmaa tekijöillä ei ole. Viivojen kulmikkuus, voima ja tummuus tuovat vahvuutta tunteeseen.   
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti